TrueefiL

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2011

Fobier. OBS SPINDEL BILD LÄNGST NER(om ni har fobi för detta)

Av Felicia - 16 augusti 2011 13:04

Nu har jag ingen aning om jag tagit upp detta tema tidigare. Men kan ju alltid skriva igen då. 


Alla människor har en form av fobi. eller bara stor obehag för något. 

I alla möjliga grader.  det är rätt intressant vad människor jhar fobi av. Och Oftast förstår dom nästan inte hur någon kan ha fobi av tex: droppande vatten i en kran. 

Många förstår inte hur jag kan vara livrädd och ha en så stor fobi av spindlar i alla möjliga storlekar och utseenden. Och det är ju bland det vanligaste som rör sig i hemmet eller ute i naturen. 


Fobier kan skapa väldigt många problem och begränsningar som tyvärr är synd. Och det är det människorna ständigt måste jobba med. Som tex: folkfobi, man har alltid folk hos sig och måste utsätta sig för detta på ett eller annat sätt. Hur skulle man annars få mat på bordet? kunna bo någonstans eller ha jobb eller kontakt med soc och övriga myndigheter/ärenden. 


Man man skall prata om just min stora fobi som spindlar och hur mycket det har/kan begränsa mig är bla. 

  • Kan knappt gå i en källare utan huva och långarmat.
  • Svårt för föråd och mörka ställen som trappuppgångar där jag sett spindel tidigare.  
  • Vill verkligen inte gå i högt gräs efter en stor insedens där jag var fast på en stenmur i ca 1-1½ timme innan jag kom in i trädgården igen. 
  • Svårt för att vara i samma rum som jag vet att en spindel finns. 
  • tar omvägar om jag har en spindel på tex: väggen. =går så långt ifrån jag kan för att komma förbi. 
  • Klarar inte av en spindel som är i ansikts höjd och dom skall gärna vara  fothöjd för att jag skall må bättre. 
  • världens B film kan bli min värsta skräckfilm på grund av "jätte" spindlar som även är dåligt gjord. (Kunde faktiskt se harry potter utan större problem)

Om man skall förklara mina kännslog på grund av en liten som stor spindel.

Rädslan kan sprida sig i hela kroppen, kan bli alldelles varm och skakis. Helt parilicerad. (stavning?) Skrika och gråta. Kan få för mig att det kryper på mig. Ser jag en spindel och är sjukt rädd så räcker det med att jag nuddar mig själv för att skrika till och näst in till få hjärtinfarkt. Får hög pulls där man tror att även hjärtat skall hoppa ut.  När jag blir bra rädd för en spindel så kan jag säga att det värsta jag har är håret. Personer som vet och märker när jag blir rädd för en spindel som då drar fingrarna på mig eller "går" med dom får veta att jag faktiskt Levde och att man kanske skäller ut dom eller att tårarna kommer. 

finns nog mycket jag glömt i detta kring mig men detta är en liten del. Vanligaste frågan jag ställer mig är: Hjälp vad skall jag göra?


Kan skriva upp en händelse som min pojkvän tyckte var roligt. jag låg och sola på bryggor som var upp lagda på hög vig en strand. (han stog på marken nästan 1-2 meter nedanför)  och mitt uppe i solandet kommer en spindel som kanske var som en tummnagel med ben och allt. och jag fick panik och bokstavligt talat Sprang på knänen fortare än vad jag springer i vanliga fall. 


Obs: sen fins det ju självklart tillfällen där jag bara reagerar och tar ett djupt andetag och går vidare. Eller knappt reagerar alls. (dock sällan att jag inte reagerar alls) sen har jag ju katt som jag fått ta hjälp av vid minst 3 tillfällen i denna lägenheten. (2 gånger vägrade min kille hjälpa mig) Andra tillfällen har jag varit själv. 


Sen skall man ju aldrig dammsuga upp spindlar. Vilket man gjort då och då. och vid ett tillfälle behövde jag ju byta dammsugarpåse kanske 10 minuter senare och hade ingen tanke på att jag faktiskt kunde ha en spindel där förän jag rog i påsen. Men den syntes aldrig och jag var snabb med att slänga den i soporna och springa ned med den... Men tror mer att den var någonstans i lägenheten ändå... Dom är ju bra på att krypa ur dammsugarna. =)


Jag trotts mina problem har kommit långt i min rädsla/fobi för spindlar. och det blir mycket lättare när man har en katt som antingen kan döda eller äta upp dom. Det värsta för mig är när dom rör sig. Är dom stilla funkar det lite bättre och då kan dom kanske faktiskt vara kvar där dom är. Och dom bör vara räddare för mig än vad jag är för dom? jag är väl ett litet mycket större hot egenligen. Sen är det ju det jag VET att dom kan bitas (erfarenhet) Och inte bara jag som säger detta. ^^


Sköt om er. Har ni fobier eller extra rädsla så tveka in berätta och skriva hur det är för er =) 


Slutar med bild på min fobi. (JA jag är rädd för även bilder där pullsen ökar och värmen av rädslan sprider sig i hela kroppen)

 

 
 
Ingen bild

Sandra

12 juni 2012 21:05

oh gud.. nyss varit inne på toan o fick se en jätte spindel o fick panik o ställde mig på toan o började svettas o få hjärtklappning o trodde det kröp spindlar på mig hela tiden .. :/ sen kasta ja vatten på den o hällde tandkräm ( <-- ? O.o ) på den så ja va 100% säker att den va död D': o nu e ja så jävla rädd o kollar överallt så det int finns några här :( typ allt som du skrev att du kunde begränsa dig till stämmer med mig med .., å så blev ja så jävla rädd för bilden :(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felicia - 30 juni 2014 01:26

God kväll, eller kanske natt skall man säga om man kollar på klockan, Har varit en lång tid som varit och mycket har hänt. Har inte haft koll på vilken dag det varit eller något. Var fast i alkoholen, men inte druckit sen i tisdags och det känns ...

Av Felicia - 18 juni 2013 05:59


Idag är det dag 2 för killen på jobbet. Och jag har väl blivit nästan den klassiska hemma fru personen.  Städar och donar. Dock får jag inte laga mat så killen har det klar när han kommer hem.    Daggens schema:  Dammsuga sovrummet vilket jag...

Av Felicia - 9 juni 2013 22:30

Är jobbigt,.. Är det rätt eller fel ens val? En paus är nog bra just nu. ...

Av Felicia - 10 mars 2013 16:20

Pulka åkning är roligt. Men jag åkte tefat i en brant backe med gupp och ut på isen i Hällekis stenbrott. Skulle åka lite längre uppe ifrån och det slutade med hjärnskakning blåmärke och ja, nack och rygg ont. 1 bilden är precis efter fallet, 2 bilde...

Av Felicia - 20 februari 2013 22:07

Panikångest i sömnen 2 gånger på en vecka. Skulle vara så Skönt om man kunde hitta en bok om just det. Men inget man hittar utan om de vanligaste ångestanfallen som finns. Det är så hemskt och jag blir alltid lika rädd när jag haft det och min po...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Länkar

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Omröstning

Vad tycker du om bloggen?
 Jätte bra!
 Intressant!
 För lite bilder!
 Dålig!
 Bra men skulle behövas uppdateras oftare!
 Sådär...
 Annat! ... Om du svarade annat skriv det i gästboken!

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards