TrueefiL

Senaste inläggen

Av Felicia - 25 augusti 2011 14:25

Jag läste en fin dikt hos en blogg jag följer ( http://grasrock.blogspot.com )

(direkt länk till tjejens inlägg: http://grasrock.blogspot.com/2011/08/att-leva-en-aning-att-treva-breve-att.html#comments )


"Att leva en aning, att treva bre´ve

Att trippa på tå, lägga hu´vet på sné
Göra sig liten, knappt våga andas
Aldrig gemenskap, tårar blandas
Med ilska och vanmakt låst i ett grepp
Inget gör skillnad, ett sjunkande skepp
Att tiga och lida med vetskapen om
Att livet passerar med budskapet Kom!


Läste detta inlägg hos en blogg jag följer och jag gillade texten mycket! 

Denna tjej skriver fint och är hur trevlig som helst. Helt klart värt att följa.
Om inte annat att slösa några minuter att kika in hos henne.
Kommer inte riktigt ihåg hur jag kom in på hennes blogg men jag blev fast direkt.
Följer henne via Bloglovin.com ... Riktigt bra sida om man vill se om den/dom
du följer skrivit ett nytt inlägg istället för att gå in på dens blogg/sida
massor av gånger och inget nytt har hänt. ! 

http://grasrock.blogspot.com 

ANNONS
Av Felicia - 25 augusti 2011 14:12

Ja varför heter det egentligen badrum? Om det bara finns dusch så borde det ju heta duschrum? 

För visso vad jag har för mig så hade dom alltid badkar och så förr i tiden och det är väl därifrån namnet badrum kom ifrån? Eller? Detta är något jag började tänka på... 

Liksom jag har ett duschrum... Men ändå säger man badrum... Konstigt det hela...


bilder från google.!


   

ANNONS
Av Felicia - 25 augusti 2011 13:46

Igår egnade jag flera timmar till att plocka iordning och städa. tv/sovrummet damsög jag säkert i nästan i 15 minuter för att jag var så noga med alla små svåar och ja gud vet vad ha ha. Gammla sovrummet engagerade jag mig aldrig i då det är KAOS där eftersom soffan och gamla sängen är där inne med övriga ting. Men skall försöka fixa där inne idag. Aja... Diskade och vipps fixade jag mer disk. Ha ha... Aja.... När klockan närmade sig 23.00 så tände jag ljus och doft ljus på rumsbordet som står mitt i öppningen till hall och tv/sovrumet... Det var så mysigt...Sen ringde pojkvännen och fråga om vi skulle äta kvällsmat när han kom hem från jobbet... Så var bara till att duka fram macka och oboy. 

Det är så härligt att han uppskattade det trots hans trötthet efter 9 timmars jobb... 


Idag skall jag tvätta, diska den nya disken efter middagen innan killen for till jobbet. fixa gamla sovrummet, springa ut med ena akvariumet som bara står med alla dess tillbehör, springa över med dammsugaren, Bädda sängen.. Ha ha tänka sig att sängar alltid kan bli rent ut sagt kaos och stök efter man sovit, vridit och vänt sig en natt!? 

Har ni tips på hur man får nya bäddmadrasser att ligga mer stilla i sängen så säg till!!!

Av Felicia - 24 augusti 2011 16:50

Alla behöver städa emellanåt. Tänk hur det annars skulle se ut om man inte städade på ett år? Usch säger jag bara. 

Städning är olika för allla. Alla gör det mer eller mindre ofta. 

En del skurar alltid efter dom dammsugit. Andra skurar när det behövs. 

Vissa vill göra allt när dom städar så som, skura, dammsuga, damma, torka av allt. 

En del MÅSTE städa varje dag för att själva trivas med sig själv. Medans andra nöjer sig med en gång i veckan. Standarden är varranan dag eller var tredje dag. 

Men jag tror att alla har något mer gemensamt med detta. Att alla tycker det är roligare att ha gäster om det är ny städat. 


Vet att många har som regel att stor städa hela huset/lägenheten/torpet en gång i veckan på en fast dag där alla är involverade. Medans dom där emellan gör efter behov. 


Vissa gillar när det är lite mer "stökigt" i hemmet men ändå har det rent. Andra skall ha det så lite stökigt och rörigt som möjligt och skinande rent varje dag. 


Från min egna personliga åsikt så tycker jag det är roligare att ha det extra bra i hemmet om man vet att någon uppskattar det och kommer hem varje dag eller lite då och då. Man blir mer "inspirerad" till att städa och plocka och dona på något vis. Sen hatar jag verkligen att få hem folk när det är ostädat eller disken står i köket. Men man lär sig med åren att det gör inget om man missat att städa eller har lagom mycket disk i diskhon. Alla kan inte alltid orka med det hela, speciellt inte när det finns så mycket annat man måste ta tag i först. -Självklart kan man ju springa över med dammsugaren mer eller mindre noga i hemmet ändå. Sen är det ju inte alltid så lätt att tajma in städning och besök så det blir bra. Själv så gillar jag när det är lite "stökigt" MEN inte alls mycket. Mår egentligen som bäst när det är i ordning, trivsamt, lucktar gott osv. När man kan lägga sig i sängen/soffan och bara ta det lugnt utan att tänka på att man måste diska, städa, tvätta ja allt man nu kan tänkas göra. Och allt med städning och ordning eller inte är en vane sak. Alla människor är olika och vill ha det på olika vis! Och det tycker jag är BRA så länge dom personerna inte vill styra och ställa hemma hos andra och ha det exakt på deras vis. 


Oj maten kallnar, så fåtr ta och äta den istället för att skriva mer om städning! 

Sköt om er. 


 

Av Felicia - 22 augusti 2011 22:33

Hur många har inte haft tur i oturen? 

Varje person får vara med om detta minst en gång i livet. 

Detta skedde min pojkvän idag faktiskt. och oavsett vem det är som råkat ut för detta så MÅSTE man glädjas över andras lycka. Man kan INTE vara svartsjuk eller något på andra, då förstör man sitt eget liv totalt. Jag brukar inte bli svart sjuk eller så på andra. Mer mina tankar, fan va bra att det går bra för andra. Att dom kommer långt. Blir du sne för att en kolega lyckas bättre än just dig eller att någon blir fastanställd på ett jobb före dig. Så tänk till innan du tänker negativt på det hela. (FINNS UNDANTAG OM TEX: DU JOBBAR ETT ÅR OCH EN NY SOM JOBBAR EN MÅNAD FÅR DET JOBB DU VILL HA) Men då får man tänka om att just det jobbet kanske inte är menat för dig? 

Tjah viste inte vart jag egentligen ville komma med detta inlägg men jag tror ni förstår vad jag menar. Även om ni blir tvugna att läsa mellan raderna eller inte. 


Sköt om er. 

Av Felicia - 18 augusti 2011 21:08

Jag vet inte om just ni är mycket inne på FB och eller spelar där? Men vissa spel är otroligt "beroende framkallande" men mest i perioder. Och alla spel har en baktanke med att ta pengar från folk. Jag tycker då inte detta är rätt... Jag kände en dam som in psincip spelade hela dagarna på olika spel som även var inne på sin dotters FB-sida för att spela. Sen är det ju otast så att det är på någon form tids begränsat. Om man kollar på tex farm ville. plantorna skall sitta i olika långa tids perioder...  


Ne måste ställa ner kattsanden som står på kattlådan innan katten häver ut allt på golvet.... Tydligen kul att ta in tassen i  hålet och leka med sanden... *phju* 

Av Felicia - 16 augusti 2011 15:56

Det har blivit en del inlägg nu det sista, också skall jag skriva ännu ett om min lycka. Och övrigt om mig som det kommer att bli nu. Som sagt kan man nog säga att det är ganska personligt. Mer än sist troligen.


Grejen är den att jag faktiskt är lycklig. Men mitt liv är LÅNGT ifrån "perfekt". Man måste bara hitta det som gör en lycklig. Och finns den verkliga livsglädjen. 

Det är 4 månader sen det har gått ett år av förändringar. Både positiva och negativa. Men de negativa kanske är positivt i slutänden.? 


Har förlorat både familj och hund. i olika bemärkelser. 

fått nya kontakter och förlorat kontakter.

Jag har blivit mer vuxen och gjort satans stora framsteg med mina inre problem. Tänk att det inte ens är ett årsedan jag själv isolerade mig totalt. Kunde inte handla själv och tanken på att gå utanför dörren helt själv fanns inte. Skulle jag handla kunde jag bara gå med och inte tänka på att det och det skall jag ha. inte ens betala själv. medans jag nu utan problem kan gå in i en affär och göra allt själv. Visst den innre osäkerheten finns ju kvar och kommer nog aldrig att försvinna helt då jag är den typ av person. 


Jag har ett eget boend eoch haft det sen den 9 dec 2010. Och skall snart flytta igen. Hoppas på att jag har ett boende runt den 1 dec att flytta till. Ekonomin är inte stabil men jag sköter allt själv och det är en form av lycka för mig. Jag klarar mig månaderna igenom utan en massa extra av ja allt möjligt. 


Min foderhund jag hade fick flytta hem då hon inte trivdes så som jag levde. Min pojkvänns hund fick vi kort där på avliva. Men man har det där i sig att man kliver upp varge dag. Förr eller senare när man sovit ut. 


det som känns mer skrämmande eller ah vilket ord skall jag använda? Är att om 4 månader har jag bara haft "kontakt" med min familj i 2½ vecka på ett helt år. 

Varit i rätten med min syster. Missat systerdottens födelsedag. 

Inte blivit grattad av familjen på min födelsedag. Grattat min mor på hennes samt morsdag. 


Skall man sammanfatta denna tiden som gått av 2011. Så blir det en del. Bla. 

Förlorat familj. 

Blivit anmäld av mor och syster.

Kommit pojkvännen samt familjen där närmare.

Fått ny kompis samt förlorat den.

Märkt var min "närmaste" vän står.

Skaffat hund samt blivit av med.

Tagit hand om killens hund som sedan blev avlivad. (bra ostabil psykiskt)

Saknat en massa.

Planerat flytt och tagit tag i boende letande.

Levt med mögel i sov och tv rum.

Börjat röka och försöker sluta.

Skaffat katt.

Fått akvarium jag vill bli av med.

Varit i rätten med Syster.  

Fått nya bra kontakter. 

Blivit av med självskadan till 99% 

Fått bra kontakt med min far och hans tjej (ej haft kontakt med far på 18 år. )


Oj ja vad kan man mer skriva?... Tappa skrivar glöden så vet ej vad som kan stå skrivet =) men enjoy det jag skrev och allt detta är trotts allt lyckan i mitt liv för att jag klarat av det och gått vidare. Att man fortfarande står på benen och tar sig igenom vardagarna. Och ja man hoppas ju självklart på att man inte mister läsare bara för att man skrev soppas personligt. 


Sköt om er. 

Av Felicia - 16 augusti 2011 13:04

Nu har jag ingen aning om jag tagit upp detta tema tidigare. Men kan ju alltid skriva igen då. 


Alla människor har en form av fobi. eller bara stor obehag för något. 

I alla möjliga grader.  det är rätt intressant vad människor jhar fobi av. Och Oftast förstår dom nästan inte hur någon kan ha fobi av tex: droppande vatten i en kran. 

Många förstår inte hur jag kan vara livrädd och ha en så stor fobi av spindlar i alla möjliga storlekar och utseenden. Och det är ju bland det vanligaste som rör sig i hemmet eller ute i naturen. 


Fobier kan skapa väldigt många problem och begränsningar som tyvärr är synd. Och det är det människorna ständigt måste jobba med. Som tex: folkfobi, man har alltid folk hos sig och måste utsätta sig för detta på ett eller annat sätt. Hur skulle man annars få mat på bordet? kunna bo någonstans eller ha jobb eller kontakt med soc och övriga myndigheter/ärenden. 


Man man skall prata om just min stora fobi som spindlar och hur mycket det har/kan begränsa mig är bla. 

  • Kan knappt gå i en källare utan huva och långarmat.
  • Svårt för föråd och mörka ställen som trappuppgångar där jag sett spindel tidigare.  
  • Vill verkligen inte gå i högt gräs efter en stor insedens där jag var fast på en stenmur i ca 1-1½ timme innan jag kom in i trädgården igen. 
  • Svårt för att vara i samma rum som jag vet att en spindel finns. 
  • tar omvägar om jag har en spindel på tex: väggen. =går så långt ifrån jag kan för att komma förbi. 
  • Klarar inte av en spindel som är i ansikts höjd och dom skall gärna vara  fothöjd för att jag skall må bättre. 
  • världens B film kan bli min värsta skräckfilm på grund av "jätte" spindlar som även är dåligt gjord. (Kunde faktiskt se harry potter utan större problem)

Om man skall förklara mina kännslog på grund av en liten som stor spindel.

Rädslan kan sprida sig i hela kroppen, kan bli alldelles varm och skakis. Helt parilicerad. (stavning?) Skrika och gråta. Kan få för mig att det kryper på mig. Ser jag en spindel och är sjukt rädd så räcker det med att jag nuddar mig själv för att skrika till och näst in till få hjärtinfarkt. Får hög pulls där man tror att även hjärtat skall hoppa ut.  När jag blir bra rädd för en spindel så kan jag säga att det värsta jag har är håret. Personer som vet och märker när jag blir rädd för en spindel som då drar fingrarna på mig eller "går" med dom får veta att jag faktiskt Levde och att man kanske skäller ut dom eller att tårarna kommer. 

finns nog mycket jag glömt i detta kring mig men detta är en liten del. Vanligaste frågan jag ställer mig är: Hjälp vad skall jag göra?


Kan skriva upp en händelse som min pojkvän tyckte var roligt. jag låg och sola på bryggor som var upp lagda på hög vig en strand. (han stog på marken nästan 1-2 meter nedanför)  och mitt uppe i solandet kommer en spindel som kanske var som en tummnagel med ben och allt. och jag fick panik och bokstavligt talat Sprang på knänen fortare än vad jag springer i vanliga fall. 


Obs: sen fins det ju självklart tillfällen där jag bara reagerar och tar ett djupt andetag och går vidare. Eller knappt reagerar alls. (dock sällan att jag inte reagerar alls) sen har jag ju katt som jag fått ta hjälp av vid minst 3 tillfällen i denna lägenheten. (2 gånger vägrade min kille hjälpa mig) Andra tillfällen har jag varit själv. 


Sen skall man ju aldrig dammsuga upp spindlar. Vilket man gjort då och då. och vid ett tillfälle behövde jag ju byta dammsugarpåse kanske 10 minuter senare och hade ingen tanke på att jag faktiskt kunde ha en spindel där förän jag rog i påsen. Men den syntes aldrig och jag var snabb med att slänga den i soporna och springa ned med den... Men tror mer att den var någonstans i lägenheten ändå... Dom är ju bra på att krypa ur dammsugarna. =)


Jag trotts mina problem har kommit långt i min rädsla/fobi för spindlar. och det blir mycket lättare när man har en katt som antingen kan döda eller äta upp dom. Det värsta för mig är när dom rör sig. Är dom stilla funkar det lite bättre och då kan dom kanske faktiskt vara kvar där dom är. Och dom bör vara räddare för mig än vad jag är för dom? jag är väl ett litet mycket större hot egenligen. Sen är det ju det jag VET att dom kan bitas (erfarenhet) Och inte bara jag som säger detta. ^^


Sköt om er. Har ni fobier eller extra rädsla så tveka in berätta och skriva hur det är för er =) 


Slutar med bild på min fobi. (JA jag är rädd för även bilder där pullsen ökar och värmen av rädslan sprider sig i hela kroppen)

 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Länkar

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014
>>>

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Följ TrueefiL med Blogkeen
Följ TrueefiL med Bloglovin'

Sök i bloggen

Omröstning

Vad tycker du om bloggen?
 Jätte bra!
 Intressant!
 För lite bilder!
 Dålig!
 Bra men skulle behövas uppdateras oftare!
 Sådär...
 Annat! ... Om du svarade annat skriv det i gästboken!

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Tidigare år

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se